/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Încă un proiect electoral? PDM promite construcția unei arene la Stăuceni într-un an

13 martie 2018, ora 19:26

„Vorbim despre o arenă multifuncțională, cu o capacitate de 3-5 mii de locuri. Poate găzdui activități sportive, sociale, congrese, expoziții, inclusiv concerte”, a declarata în cadrul unui briefing Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Pentru a fi și mai convingător, Andrian Candu a prezentat, printr-un filmuleț, conceptul arenei. Asta deși un video similar a fost postat pe un canal de Youtube încă în 2014. Este prevăzută și o zonă SPA, una de fitness, dar și un Aquapark.

„Noi, în bugetul RM, în acest an, am prevăzut deja 100 de milioane de lei ca și contribuție pentru arenă. Este o sumă pe care noi am prevăzut-o pentru arenă ca o bază. Statul trebuie asigure terenul, iar restul asigură investitorul,” a adăugat Andrian Candu.

Investitorul ar urma să fie selectat în urma unei licitații internaționale, astfel încât lucrările să demareze la începutul verii și să fie încheiate într-un an. Întrebat de ce democrații au venit abia acum, în an electoral, cu un asemenea proiect, Andrian Candu a invocat situația politică și economică din țară.

„Doi ani în urmă ar fi fost foarte dificil să discutăm cu investitori străini, care ar avea interes să vină în RM să facă o astfel de investiție”, a menționat Candu.

Totuși, deocamdată nu se știe cât ar putea costa intrarea în grandioasa arenă sau care vor fi condițiile de acces. „Bineînțeles există și elementul afacerii, dar el nu trebuie să excludă faptul că acest proiect este social în primul rând”, a menționat Candu.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, susține că proiectul este unul îndrăzneț. Ca de obicei, aceasta a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. În loc de răspunsuri, presa a fost răsplătită cu un zâmbet și… cu muzică de fundal. „De ce nu răspundeți la întrebări?”

Deocamdată, nu este clar dacă aceasta este o nouă încercare de a evita întrebările ziariștilor sau organizatorii conferinței au apăsat întâmplător pe un buton muzical. Cert este că, dacă aceștia vor apăsa cumva din greșeală pe același buton în timpul discursului unui reprezentat PDM, declarațiile politice transmise alegătorilor nu vor fi auzite din cauza muzicii.

„Arena Chișinău”, așa am denumit noi proiectul, este unul foarte îndrăzneț, dar noi am demonstrat deja că suntem capabili să ne asumăm proiecte îndrăznețe și să le realizăm”, a declarat Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram