/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Republica Moldova va procura în 2018 energie electrică mai scumpă

14 martie 2018, ora 17:55

Conform noilor contracte, 70% din energia electrică necesară Republicii Moldova va fi achiziționată de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% – de la compania „DTEK PAVLOGRADUGOLI” din Ucraina. Proporție a fost stabilită pe considerente ce țin de diferența de preț dintre cei doi ofertanți, astfel încât cetățenii să plătească un tarif final cât mai mic, dar și o mai bună securizare a furnizării energiei electrice.

Prețul mediu de achiziție constituie circa 5,24 cenți USD/kWh. Deși prețul de achiziție oferit de către cei doi furnizori este mai mare decât cel din contractul precedent, tarifele plătite de cetățeni pentru energia electrică consumată nu se vor majora. Și asta pentru că, în urma introducerii noii metodologii de calculare a prețurilor, dar și datorită evoluției cursului valutar, au fost identificate soluții pentru diminuarea tarifului, astfel încât să fie acoperită această diferență dintre contractul actual și cel anterior.

Contractele privind procurarea de energie electrică vor fi încheiate pentru perioada 01 aprilie 2018 – 31 martie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram