/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dosarul președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, trimis în judecată. Învinuirile care i se aduc

missing
15 martie 2018, ora 09:09

Demnitarul a făcut declarații, dumnealui nu își recunoaște vina și pledează nevinovat.Acesta este învinuit de emiterea unor decizii ilegale ce se referă la:

  • Delegarea, cu încălcarea normelor de procedură, a angajaților Consiliului raional Dubăsari spre participare în delegații oficiale peste hotarele Republicii Moldova;
  • Încheierea ilegală a unor contracte de achiziționare a serviciilor de asistență juridică ;
  • Încălcarea legislației privind secretul de stat, prin aprobarea listei colaboratorilor din subordinea Consiliului raional, care urmau să aibă acces permanent la secretul de stat cu avizarea achitării plăților sub formă de sporuri la salariu în acest scop;
  • Fraudarea licitațiilor publice;
  • Acordarea nejustificată a adaosurilor salariale, primelor și cadourilor angajaților consiliului raional, precum si alocarea din fondul de rezervă al Consiliului raional a ajutoarelor materiale nejustificate diferitor persoane.

Potrivit probelor acumulate de procurori, s-a stabilit că prin respectivele decizii și alte acțiuni ilegale săvârșite de către președintele raionului Dubăsari, a fost cauzat un prejudiciu considerabile bugetului Consiliului raional Dubăsari, în mărime de aproximativ 1,5 milioane lei.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă de până la 16 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de până la 15 ani.

Grigore Policinschi a fost reținut în septembrie 2017, de procurorii anticorupție, chiar pe Aeroportul din Capitală, după ce a revenit în ţară din Turcia. La două zile distanță acesta a fost eliberat din detenția preventivă, dar fără dreptul de a părăsi țara.

Policinschi a respins acuzațiile de abuz în serviciu și de daune în proporții considerabile la interese publice, spunând după eliberarea din detenție că-și va demonstra nevinovăția. „Acuzațiile … sunt nejustificate”, a scris Policinschi pe Facebook. El crede că anchetatorii interpretează greșit autonomia locală și competențele autorităților locale în domeniul utilizării resurselor bugetare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram