Compania Kroll, care investighează frauda bancară din Republica Moldova a fost cumpărată de compania americană Duff & Phelps, consultant global în domeniul evaluării și consilierii financiare corporative. Condițiile tranzacției nu au fost divulgate.

Duff & Phelps anunță că înțelegerea dintre cele două companii a fost deja semnată, iar tranzacția va fi încheiată în cel de-al doilea semestru al anului 2018.

„Unirea acestor două organizații de nivel mondial va extinde semnificativ scara noastră globală, va lărgi ofertele clienților noștri și va crea mari oportunități pentru colegii noștri. Ambele companii au o cultură și o prioritate de apune oamenii pe primul loc”, a menționat Noah Gottdiener, director executiv al Duff & Phelps.

UBS Investment Bank și Goldman Sachs au acționat în calitate de consultanți financiari ai companiei Duff & Phelps în această tranzacție.

Experții susțin că achiziționare companiei Kroll nu reprezintă o problemă, dar pentru o viziune mai amplă, Duff & Phelps trebuie analizată pe interior.

„Nu văd o problemă deoarece achizițiile și fuziunile sunt un fenomen normal. Companiile dispar, apar, se unesc, se contopesc, nu văd nimic deosebit. Dacă vorbim de riscuri, trebuie analizată compania care a achiziționat Kroll, pe  cine reprezintă, rapoartele financiare, cine sunt proprietarii”, a menționat Alexandru Fală, director programe EXPERT-GRUP.

Menționăm că compania Kroll a fost selectată de Banca Națională pentru a efectua o investigație în legătură cu furtul miliardului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!