Până la această oră, în Chișinău au avut loc 12 accidente rutiere, iar persoane grav rănite sau decedate nu au fost înregistrate. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Alina Bunghez, șefa serviciului Relații Publice din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare.

Circulația rutieră pe strada Vadul lui Vodă din sectorul Ciocana va fi închisă din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Anunțul a fost făcut de primarul general interimar Silvia Radu, pe pagina sa de Facebook. „Am luat decizia să închidem strada Vadul lui Vodă. Mașinile și utilajele sunt în teren, continuăm munca. La 18:30 vom avea din nou comandament de iarnă pentru a face o evaluare a situației și pentru a decide măsurile care se impun pe timpul nopții.”

În jur de 350 de muncitori au intervenit manual la împrăștierea materialului antiderapant în stații și în curțile din Capitală. De asemenea, se acționează cu 21 de utilaje la împrăștierea materialului antiderapant și cu 12 unități de transport la curățarea străzilor.

Reamintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de schimbare bruscă a vremii. În perioada 17-22 martie, în legătură cu apropierea cicloanelor mediteraneene, se prevăd condiții meteo complicate. Vor cădea precipitații sub formă de ploaie, pe 18 martie, iar pe 19 martie, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsori, până la 10-15 l/m2 în 12 ore. Izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviță pe firele electrice și pe crengi. Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Temperaturile scad simțitor. Minimele vor varia între -8 și -13 grade Celsius, până pe 22 martie, iar maximele vor fi între 0 şi -5 grade Celsius.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!