Comisia Electorală Centrală din regiunea transnistriană raportează o participare record la alegerile prezidențiale din Federația Rusă, din 18 martie. Majoritatea covârșitoare a alegătorilor din stânga Nistrului au votat în favoarea lui Vladimir Putin - 96,4%.

Comisia Electorală Centrală din regiunea a remarcat, de asemenea, o prezență ridicată la alegerile de duminică: 73.947 cetățeni au participat la votare. Potrivit șefului CEC, aceasta este o prezență record a transnistrenilor în alegerile din Rusia. Pentru comparație, în ultimele alegeri prezidențiale din 2012, au votat 50.368 de alegători (85% dintre alegători au sprijinit pe Vladimir Putin). În 2016, 55.693 de transnistreni cu cetățenie rusă au participat la alegerea deputaților din Duma de Stat.

În timpul alegerilor, 87 de observatori au monitorizat alegerile. Potrivit oficialilor din stânga Nistrului, nu au fost înregistrate plângeri sau informații privind încălcări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!