Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost reales cu 76,67% din voturi, după numărarea a 99,80% din buletinele de vot, a anunţat luni dimineaţa Comisia Electorală Centrală. Participarea la vot a fost de 67,4%.

Putin a obţinut astfel al patrulea mandat prezidenţial, fără a mai fi necesar al doilea tur de scrutin. Rezultatul său este mai bun decât la precedentele alegeri, din 2012, şi decât previziunile sondajelor de opinie dinaintea alegerilor.

Victoria lui Putin va întinde dominația sa politica asupra Rusiei pe aproape un sfert de secol, până în 2024, când el va avea 71 de ani. Doar dictatorul Josef Stalin a condus țara mai mult.

Într-un discurs ținut lângă Piața Roșie, Puțin a spus audienței entuziaste ca interpretează victoria sa drept un vot de încredere față de ceea ce a realizat în condiții vitrege. “Este foarte important să păstrăm această unitate. Ne vom gândi la viitorul măreței noastre țări-mamă”, a declarat Puțin.

Cel mai important competitor al său, Pavel Grudinin, candidatul Partidului Comunist, a obținut circa 13 procente, potrivit numărătorii parțiale. Naționalistul Vladimir Jirinovsky a primit aproximativ 6% dintre voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!