Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că au fost create circumscripțiile electorale, iar până pe 30 martie 2018 CEC urmează să constituie consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul al doilea (mun. Chișinău și Bălți), iar până pe 10 aprilie curent vor fi constituite consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul întîi (com. Leușeni, s. Nemțeni, com. Volovița, com. Jora de Mijloc, și com. Pîrliţa).

După constituire, consiliile electorale de circumscripție urmează să stabilească data, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor, anunțînd despre aceasta nu mai tîrziu de 24 de ore după adoptarea hotărîrii. Termenul limită pentru depunerea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar este 19 aprilie 2018.

Consiliul electoral de circumscripție efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 7 zile de la data primirii actelor prezentate. După înregistrarea tuturor candidaților, consiliul electoral de circumscripție va publica integral lista acestora.

În cazul alegerilor locale noi, agitația electorală/campania electorală începe pentru fiecare concurent din momentul înregistrării sale de către consiliul electoral de circumscripţie şi se încheie cu o zi înainte de ziua votării.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!