Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că nu a luat o decizie finală referito la înaintarea unui candidat propriu la alegerile locale din 20 mai. PAS anunță că, Consiliul Național Politic a partidului discutat în ședința de miercuri, 21 martie 2018, situația politică cu privire la alegerile locale anticipate din Chișinău privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene anti-oligarhice.

„Partidul Acțiune și Solidaritate conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. Totodată, PAS înțelege rolul său fundamental de consolidare a tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale tuturor cetățenilor – aducerea țării noastre pe făgașul normalității, libertății și bunăstării”, se arată într-un mesaj remis presei.

Cei din PAS anunță că, CNP a hotărât să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la primărie până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018 – moment esențial pentru Republica Moldova.

Reamintim că, la 20 mai vor avea loc alegeri anticipate în municipiul Chişinău. Până acum, PL l-au înaintate pentru fotoliul de edil pe Valeriu Munteanu, Platforma DA – pe liderul formaţiunii Andrei Năstase, iar cei din PSRM pe Ion Ceban, iar candidata partidului Șor este viceprimarul orașului Orhei, Reghina Apostolova. Cei din PDM a propus ca partidele de dreapta să înainteze un candidat unic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!