Șeful statului susține că Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018 ar putea avea un caracter nu doar provocator, ci și violent. În acest sens el a făcut un apel public către „cetățenii patrioți și stataliști” să nu iasă pe 25 martie cu acțiuni de contraprotest în fața unioniștilor.

Nu trebuie să le oferim prilej suplimentar de manifestare sau de autovictimizare și să dam motiv de provocări. Să-i lăsăm pe unioniști să-și consume pe cont propriu isteria de moment. Abcesul lor va erupe în aceste zile și săptămâni, apoi se vor dezumfla ca de fiecare dată. Unionismul trece, Patria rămîne. Iar Moldova are viitor, în ciuda lor”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Totodată, președintele a anunțat că va apăra statalitatea în mod sistemic, „inclusiv prin preluarea guvernării în mâinile unei forțe stataliste, la alegerile parlamentare”. El mai spune că dacă lucrurile vor degenera pe 25-27 martie sau în săptămânile apropiate va anunța crearea unui „Front Național” pentru mobilizarea cetățenilor.

Dodon mai afirmă că o campanie de comemorare a unui eveniment istoric, centenarul unirii, „s-a transformat rapid într-o operațiune de sfidare a statalității moldovenești, cu aplicarea unor procedee perfide, cu mobilizarea diferitor organizații unioniste finanțate din exterior, cu îndemnarea și coruperea aleșilor locali la semnarea unor acte anticonstituționale, numite de ei „declarații de unire””.

Amintim că, pe 25 martie 2018 la Chișinău va avea loc Marea Adunare Centenară. Potrivit organizatorilor la manifestație vor participa și reprezentanți ai formațiunilor politice pro-europene și unioniste atât din Moldova, cât și din România.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!