Președintele Dodon întreprinde o vizită scurtă în Republica Elenă, pe Muntele Athos, pentru a participa la evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei” în cadrul căreia va ocupa funcția de co-președinte, ne anunță președinția.

Pe Sfîntul Munte Athos am avut o întrevedere cu Starețul Efrem al Sfintei Mănăstiri Vatopedi. În cadrul întrevederii au participat persoane publice cunoscute, lideri politici şi personalități din domeniul religiei din 8 state: Moldova, Rusia, Grecia, Serbia, Muntenegru, SUA, Franţa şi Spania. Printre aceştia se numără deputaţi ai Parlamentului Serbiei din cadrul partidului „Dveri”: Zoran Radojičić și Boško Obradović, candidat la președinția sârbă în cadrul ultimelor alegeri; episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel; protoiereul Maxim Obuhov – unul dintre fondatorii Mişcării pentru viaţă din Rusia; Aleksei Komov – Ambasadorul Congresului Mondial al Familiilor la ONU; Brian Brown (SUA) – Preşedintele Congresului Mondial al Familiilor; Ignasio Aruaga – Preşedintele celei mai mari platforme internaţionale de petiţii on-line CitizenGO; Guillaume d’Alencon – autor de cărţi din Biarrizza din Franţa; Starețul Mănăstirii Com din Muntenegru, Filip; Boro Djukic – consulul onorific al Federației Ruse din Muntenegru; Dimitris Konstantakopulos – autor de cărţi şi articole din Grecia şi mulţi alţii”, se laudă șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Dodon susține că organizarea acestei vizite a fost convenită în luna ianuarie, curent, în cadrul întrevederii pe care a avut-o la Chișinău Igor Dodon cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown. Acțiunea face parte din etapele de pregătire către Congresul Mondial al Familiilor, planificat pentru septembrie, 2018, la Chișinău.

La evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei” participă zeci de reprezentanți din mai multe state. Din Moldova participă și Episcopul de Bălți și Fălești – Marchel.

„Toți membrii delegațiilor se vor afla în Grecia până săptămâna viitoare. Eu mă voi întoarce la Chișinău sîmbătă pentru a fi în țară în zilele în care se planifică acțiuni în masă”, a menționat Președintele țării.

Reamintim că, în perioada 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor. La eveniment vor participa circa 2000 de persoane, printre care 400 de experți, persoane politice, formatori de opinie, atât la nivel național, cît și internațional, din peste 50 de state. Totodată la invitația Președintelui țării și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!