În ultima duminică a lunii martie vom trece de la ora de iarnă la cea de vară. Astfel, în noaptea de 24 martie spre 25 martie, moldovenii vor da ceasurile înainte cu o oră pentru a trecere la ora de vară.

În februarie 2018, Parlamentul European a decis eliminarea orei de vară în toate țările din Europa. Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmând ca statele membre să o adopte, după ce își vor da acordul.​

Guvernul Republicii Moldova va decide dacă trece sau nu la ora de vară, după ce Consiliul Europei va adopta modificări la Directiva privind dispozițiile referitoare la ora de vară.

Această decalare cu +1 oră se practică în Republica Moldova, precum și în țările vecine România și Ucraina, ca mijloc de economisire a energiei electrice. Pe parcursul anilor au parvenit propuneri de a renunța la această practică, fiind invocate unele prejudicii aduse sănătății persoanelor în etate sau a celor ce suferă de anumite boli cronice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!