Deputații de la Chișinău vor participa la ședința festivă de pe 27 Martie, în Parlamentul de la București, cu ocazia împlinii celor 100 de ani de la Marea Unire. Din delegație vor face parte fracțiunile PPEM, PLDM și PD.

„Pentru ședința solemnă de la București din 27 martie, Parlamentul va fi reprezentat printr-o delegație a Parlamentului pe care o voi conduce. Din reprezentanții fracțiunii parlamentare, care și-au exprimat dorința, sunt PPEM, PLDM și PD. PL nu am înțeles care e motivația și de ce nu vor să participe la invitația colegilor noștri din Parlamentul României”, a menționat Andrian Candu.

Întrebat de ce nu s-a organizat la Chișinău o ședință comună a celor două Parlamente, șeful legislativului de la Chișinău a menționat că au existat mai multe motive: „Din punct de vedere a infrastructurii, logisticii, a contextului electoral, dar și alte puncte de vedere. Ne bucurăm că colegii de la București organizează eveniment. A fost una din alternativele pe care la-l discutat cu domnii Tăriceanu și Dragnea, încă anul trecut. Erau câteva opțiuni”.

„Ni s-a făcut invitație să mergem doi reprezentanți, noi am refuzat noi nu putem să mergem cu cei care au uzurpat puterea în stat, care nu recunosc istoria. Aici la noi s-a făcut istorie și ei se duc la București să țină acolo cuvântări”, a menționat Mihai Ghimpu.

Menționăm că în urma unei întrevederi cu omologul său român, Pavel Filip a menționat că Guvernul foarte curând va avea loc o ședință comună a guvernului României și Republicii Moldova, care se va desfășura la Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!