/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Aniversarea a 100 de ani de la Unire: Candu explică de ce ședința comună a celor două Parlamente nu va avea loc la Chișinău

missing
23 martie 2018, ora 11:03

„Pentru ședința solemnă de la București din 27 martie, Parlamentul va fi reprezentat printr-o delegație a Parlamentului pe care o voi conduce. Din reprezentanții fracțiunii parlamentare, care și-au exprimat dorința, sunt PPEM, PLDM și PD. PL nu am înțeles care e motivația și de ce nu vor să participe la invitația colegilor noștri din Parlamentul României”, a menționat Andrian Candu.

Întrebat de ce nu s-a organizat la Chișinău o ședință comună a celor două Parlamente, șeful legislativului de la Chișinău a menționat că au existat mai multe motive: „Din punct de vedere a infrastructurii, logisticii, a contextului electoral, dar și alte puncte de vedere. Ne bucurăm că colegii de la București organizează eveniment. A fost una din alternativele pe care la-l discutat cu domnii Tăriceanu și Dragnea, încă anul trecut. Erau câteva opțiuni”.

„Ni s-a făcut invitație să mergem doi reprezentanți, noi am refuzat noi nu putem să mergem cu cei care au uzurpat puterea în stat, care nu recunosc istoria. Aici la noi s-a făcut istorie și ei se duc la București să țină acolo cuvântări”, a menționat Mihai Ghimpu.

Menționăm că în urma unei întrevederi cu omologul său român, Pavel Filip a menționat că Guvernul foarte curând va avea loc o ședință comună a guvernului României și Republicii Moldova, care se va desfășura la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram