Inspectoratul Național de Patrulare informează că, pe traseele naționale traficul se desfășoară îngreunat din cauza condițiilor meteorologice. În raioanele din zona centru și sudul țării se înregistrează precipitații abundente sub formă de zăpadă însoțite de vânt.

UPDATE 15:20. Pe o perioadă de 1,5 – 2 ore, pentru camioane de mare tonaj este sistată circulația rutieră pe drumul expres M 1: Chișinău – Leușeni, în ambele direcții, pentru deszăpezirea părții carosabile. La fel pe drumul republican R 30: Anenii noi – Căușeni, pentru camioane de mare tonaj, circulația rutieră a fost sistată.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Astfel, în legătură cu înrăutățirea condițiilor climaterice întru asigurarea securității circulației rutiere a fost sistată circulația transportului de mare tonaj pe următoarele tronsoane de drum:

– UTA Gagauzia pe traseul M-3, km 178, la ieșirea din orașul Vulcănești direcția spre Giurgiulești;
– UTA Gagauzia traseul R28, km 6 + 800, localitatea Bugeac în direcția mun. Chișinău;
– r. Cimișlia traseul G 123, între s. Porumbreni și s. Valea Perjei;
– traseul M – 3 or. Cimișlia str. Cetatea Albă;
– r. Cahul traseul R 34, km 149, s. Văleni;
– r. Anenii Noi traseul R-30, km 0, direcția spre Căușeni.

La lucrările de curățare a drumurilor sunt implicate 79 unități de tehnică cu 92 de persoane. Pe parcursul ultimelor ore salvatorii și pompierii au efectuat trei operațiuni de deblocare a mijloacelor de transport.
Acțiunile salvatorilor au avut loc pe segmentul Vulcănești – Burlăceni, Bulboaca, raionul Anenii Noi, Fundul Galbenii raionul Hâncești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!