/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Socialiștii anunță că nu vor organiza contramăsuri pe 25 martie la Chișinău

missing
23 martie 2018, ora 11:12

„Partidul Socialiștilor își declară refuzul de a organiza orice contramăsuri pe 25 martie 2018. Orice act de violență din capitală va conduce la atingerea obiectivelor stabilite de organizatori: de a destabiliza situația din Moldova și de a submina încrederea cetățenilor în propriul lor stat. Noi îndemnăm toți cetățenii țării să nu răspundă provocărilor unioniștilor”, se arată în comunicatul partidului.

În același comunicat, socialiștii declară că sprijină poziția Președintelui Dodon și anunță că sunt disponibili să participe la formarea Frontului Național pentru apărarea statalității moldovenești. Ei afirmă că vor insista pe interzicerea activității oricăror partide și mișcări de natură unionistă. „Aceste partide, mișcări și personalități nu trebuie admise să participe la viitoarele alegeri locale și parlamentare”, mai spune comunicatul.

Totodată, PSRM cere colaboratorilor SIS, Ministerului de Interne și Procuraturii să-și îndeplinească obligațiile profesionale pentru a opri actele de violență din capitala Moldovei. Iar, părinților și profesorilor le cere să nu permită „implicarea ilegală a minorilor în acțiunile violente”.

Amintim că duminică, 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura o manifestație – Marea Adunare Centenară cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918. Organizatorii au anunțat că la eveniment va participa toate localitățile din Republica Moldova care au semnat Declarații de Unire cu România și reprezentanți ai formațiunilor politice pro-europene și unioniste atât din Moldova, cât și din România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram