/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

UPDATE. Instanța din Kiev a decis plasarea în arest a Nadejdei Savcenko pentru 59 de zile

missing
23 martie 2018, ora 19:18

UPDATE 19:13 Instanța din Kiev a plasat-o în arest pe Nadejda Savcenko pentru 59 de zile.

De astăzi încep o nouă grevă a foamei. Sunt pregătită din nou să trec această cale”, a declarat Savcenko.

Procuratura Generală a Ucrainei cere ca Savcenko să fie sub arest pe o perioadă de două luni. În același timp, deputata susține că nu a fost nici o infracțiune.

„Nu a existat nicio infracțiune, iar dovezile arată acest lucru. Cazul meu este motivat politic”, a declarat Savcenko, când instanța ia oferit cuvântul pentru a răspunde acuzațiilor.

Savchenko a fost reținut cu o zi înainte în clădirea Radei, după ce a fost lipsită de imunitatea de deputat. Ea a declarat că nu va renunța la titlul de erou al Ucrainei și nu va preda în mod voluntar mandatul de parlamentar. Aceasta ar însemna trădarea poporului ucrainean, a explicat ea.

De asemenea, Savcenko a refuzat să meargă la o înțelegere cu anchetatori, chiar dacă a primit o astfel de propunere.

Potrivit Procuraturii Generale, Savcenko și susținătorii săi planificau să comită un act de terorism în Rada și în guvern. Pentru aceasta, ei au elaborat un plan de acțiune pas cu pas cu utilizarea armelor, inclusiv lansatoare de grenade și mortare.

Savcenko a recunoscut că ea adus arme din Donbass și a desenat scheme de distrugere a blocului guvernamental din Kiev. Dar toate acestea au fost suprarealismul și provocarea politică”, iar scopul său principal este să arate autorităților că sunt și ei muritori”, a precizat ea.

În baza articolelor pe care este cercetată, ea riscă de la cinci ani până la închisoare pe viață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram