/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Maia Sandu, despre alegerile din Chișinău: „Am înregistrat progrese semnificative cu PPDA”

24 martie 2018, ora 13:48

„Mai multă se întreabă de ce nu avem o decizie finală în raport cu acest subiect (nr. alegerile locale din 20 mai), noi am discutat cu colegii din Chișinău, dar și cu membrii Consiliului Național Politic al partidului și considerăm s-a stabilit că, este important să păstrăm unitatea forțelor autentic pro europene, anti oligarhice, în contextual alegerilor parlamentare, asta însemnând să avem unitate și în cadrul alegerilor din municipiul Chișinău. Pentru că există deja un candidat anunțat, domnul Andrei Năstase, candidatul partidului PDA, consiliul partidului PAS a stabilit că e important să urgentăm și discuțiile pentru crearea blocului și suntem deschiși în următoarele zile să clarificăm toate lucrurile, astfel încât să putem să anunțăm o decizie comună, atât pe crearea blocului de alegerile parlamentare din acest an cât și pentru alegerile din municipiu. Trebuie să spun că am înregistrat progrese semnificative cu PPDA și credem că ne este foarte aproape această decizie comună”, a declarant Maia Sandu în cadrul emisiunii un „PAS decisiv”.

Menționăm că, la alegerile locale ce vor avea loc la data de 20 mai, și-au înaintat candidatura următoarele persoane: Andrei Năstase, PPPDA; liberalul Valeriu Munteanu de la PL; Ion Ceban, candidat a partidului PSRM; Reghina Apostolova de la Partidul ȘOR.

Termenul limită pentru depunerea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar este 19 aprilie 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram