/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Maia Sandu: „E de datoria noastră să acționăm pentru binele oamenilor și, uniți, să învingem!”

missing
25 martie 2018, ora 16:02

Astăzi, împreună cu colegii şi simpatizanţii PAS, am adus un omagiu înaintaşilor noştri, care cu 100 de ani în urmă au făcut o alegere. Atunci, oameni proveniţi din stări sociale şi etnii diferite, oameni care împărtăşeau ideologii şi valori diferite, au ales să trăiască într-un stat european, liber şi democratic, refuzând să facă parte din statul bolşevic-totalitar, guvernat prin violenţă şi minciună. Am venit astăzi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a ne bucura alături de mulți alții de sărbătoarea unui veac de la unirea din 1918. Nu am venit cu lozinci, nu am venit urmând un interes sau altul, am venit cu sărbătoare în suflet și gânduri bune

Astăzi, la un secol distanţă, încă ne confruntăm cu astfel de alegeri – în fiecare zi trebuie să alegem și să luptăm pentru democrație, pentru libertate, pentru dezvoltare. Responsabilitatea astăzi de a alege între Democraţie şi Dictatură, între a trăi într-un stat corupt, guvernat prin violenţă şi minciună sau într-un stat democratic şi european, ne revine nouă. Cei care au aspiraţii româneşti, alături de cei care-şi doresc integrarea europeană, împreună împărtăşim aceleaşi valori şi avem aceleaşi năzuinţe – să trăim și să gândim liber, să privim cu încredere ziua de mâine şi să asigurăm copiilor și bunicilor noștri calitatea vieţii unui stat european.

Acum 100 de ani responsabilitatea de a lua o decizie și de a munci împreună pentru binele acestui popor a revenit înaintașilor noștri. În prezent, e de datoria noastră să acționăm pentru binele oamenilor și, uniți, să învingem!”, a scris Sandu pe facebook.

Duminică la Chișinău a avut loc Marea Adunare Centenară dedicată cu ocazia a o sută de ani de la o sută de unire a Basarabiei cu România. Manifestație pe care Igor Dodon a numit-o eșec.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram