/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Dodon oferă distincții de stat pentru trei persoane implicate la realizarea filmului „Istoria Moldovei”

26 martie 2018, ora 17:32

Am decis să confer înalte distincții de stat echipei care a depus o muncă enormă în vederea realizării filmului documentar din trei episoade „Istoria Moldovei”. În premieră, în Republica Moldova a fost realizat un film în care să fie redată adevărata istorie a poporului nostru și toate evenimentele prin care a trecut neamul moldovenesc din cele mai vechi timpuri până în prezent”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Potrivit decretului, echipa filmului au primit distincții de stat pentru succese în activitatea de creație, contribuție în realizarea filmului documentar „Istoria Moldovei” și înaltă măiestrie profesională.

Pe 20 martie curent președintele Igor Dodon a anunțat despre finalizarea trilogiei „Istoria Moldovei”. Filmul a fost regizat de Natalia Anisimova în baza scenariului scris de Elena Pahomova, fostul redactor-șef al televiziunii de la Tiraspol.

Amintim că, PLDM a cerut Serviciului de Informații și Securitate să stabilească donatorii externi și sursele de finanțare a filmului „Istoria Moldovei”, turnat sub patronajul lui Igor Dodon. Liberal-democrații mai cer Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei să facă o expertiză a filmului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram