/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Tragedia din Kemerovo: Un bărbat și-a pierdut sora, soția și cei trei copii în incendiul din mall

missing
26 martie 2018, ora 23:51

„Lena a sunat de acolo, țipând: „Salvează-ne, ajutor, am fost închiși.” Ei pur și simplu nu au putut deschide ușa”, spune Igor, abia abținându-se să nu izbucnească în plâns, într-un interviu acordat unui post local de televiziune.

„Mama mea a alergat imediat acolo, după aproximativ trei minute, s-a urcat la etajul al patrulea. A implorat pe cineva să deschidă ușile cinematografului. Dar nimeni nu i-a venit în ajutor. Ei puteau fi salvați. În una din cele trei săli ale cinematografului, ușile erau deschise, iar toți cei din interior, s-au putut salva,” susține bărbatul.

Aliona, sora lui Igor

Luni, 26 martie, Igor Vostrikov a stat câteva ore în preajma morgii din oraș, așteptând că să fie chemat la procedura de identificare. Dar, potrivit lui, marea majoritate a corpuri au ars complet și acestea, practic, nu pot fi identificate.

Chiar dacă de la tragedie au trecut mai mult de 24 de ore, bărbatul continuă să vorbească despre familia pe care pierdut-o la timpul prezent. „Soția mea este o casnică. Ea educă cei trei copii. Cea mai mare, Anechka termină clasa întâi. Este inteligentă și i se dă totul foarte ușor. O fată foarte frumoasă, bună, energică, merge la dansuri. Cel mijlociu merge la karate kyokushin și grădiniță, iar cel mai mic, de doar doi ani, a mers recent la grădiniță. Și sora Aliona – a terminat două universități la 23, inteligentă și frumoasă, viața ei abia începe”, a spus Igor Vostrikov.

Foto: Марина Лисова / Reuters / Scanpix / LETA

Numărul morţilor în urma incendiului izbucnit duminică la un mall din Kemerovo a ajuns la 64. Serviciile de intervenţie şi pompierii au depus eforturi de la început pentru degajarea etajului trei, unde a izbucnit incendiul, în timp ce acoperişul acestui centru comercial s-a prăbuşit aproape în întregime, zona afectată întinzându-se pe o suprafaţă de 1.500 km2.

Martori la incendiu au explicat la televiziunea rusă că nu au auzit alarmele de incendiu care trebuiau să funcţioneze în mod normal.

Potrivit unor informații, un agent de securitate a oprit alarmele de incendiu

Ieşirile de urgenţă au fost blocate şi există dovezi de încălcări şi ale altor măsuri de siguranţă care ‘au condus la consecinţe grave’, a informat Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei.Premierul Dmitri Medvedev a anunţat că familiile victimelor vor primi un milion de ruble (17.500 de dolari).

Autorităţile din regiunea Kemerovo au decretat trei zile de doliu, dar nu și în întreaga țară.

Anchetatorii investighează dacă incendiul ar fi putut fi declanşat de adolescenţi care, potrivit unui martor, ar fi dat foc unor cuburi din spuma poliuretanică într-o zonă de joacă.

Mall-ul a fost deschis în urmă cu cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram