După ce trei diplomați ruși au fost declarați persona non-grata, ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a venit cu o reacție prin care condamnă acest gest. Într-o declarație se spune că, ambasada consideră această „ieșire” drept un act nejustificat și neprietenos.

„Având în vedere absurditatea acuzațiilor împotriva persoanelor menționate, considerăm această ieșire drept un pas nejustificat și neprietenos. Urmând, fără îndoială, așa-numita „solidaritate europeană”, Chișinăul acționează în detrimentul bunului simț și propriilor interese, punând astfel la îndoială sinceritatea declarațiilor recente despre dorința de a normaliza relațiile ruso-moldovenești. Răspunsul Rusiei nu se va lăsa așteptat”, se spune în declarația ambasadei.

Menționăm că, trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non-grata și sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de 7 zile. Șeful statului s-a arătat indignat de decizia ministerul de Externe și a declarat că condamnă „această nouă provocare antirusească”.

Reamintim că, SUA şi 16 ţări ale Uniunii Europene, cărora li s-au alăturat şi alte state, precum Ucraina, Canada, Norvegia sau Australia, au anunţat, începând de luni, peste o sută de expulzări ale diplomaţilor ruşi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!