/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Dodon indignat de decizia Guvernului de a expulza trei diplomați ruși: „Condamn categoric această nouă provocare antirusească”

missing
27 martie 2018, ora 17:14

„Îmi exprim profunda indignare în legătură cu decizia Guvernului de expulzare din Republica Moldova a diplomaților ruși. Condamn categoric această nouă provocare antirusească. Republica Moldova nu și-a asumat nici un fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie și alți membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acțiuni, reieșind din principiul de solidaritate de bloc”, a scris Dodon.

El a ținut să precizeze că sunt și state care nu au expulzat diplomați ruși, printre care și Rusia. El a mai spus că acțiunea dată este „absurdă”, după vizita în Moldova a vice-ministrului afacerilor externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanții autorităților „s-au expus pentru restabilirea unor bune relații cu Moscova”.

„Declar cu toata responsabilitatea că voi face tot posibilul pentru ca relațiile moldo-ruse, mai ales înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederii mele neformale cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, de la finele anului trecut, dar și în cadrul vizitei recente a domnului Karasin în țara noastră, să nu fie afectate de provocarea antirusească a Guvernului Republicii Moldova”, a mai scris Dodon, precizând că după alegerile parlamentare din toamnă relațiile cu Federația Rusă vor reveni în albia parteneriatului strategic la toate nivelurile. „Așa cum doresc majoritatea absoluta a cetățenilor Republicii Moldova”.

Reamintim că, SUA şi 16 ţări ale Uniunii Europene, cărora li s-au alăturat şi alte state, precum Ucraina, Canada, Norvegia sau Australia, au anunţat, începând de luni, peste o sută de expulzări ale diplomaţilor ruşi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram