/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

După cazul Skripal, NATO anunță că a micșorat cu 10 persoane misiunea Rusiei la Alianţă

missing
27 martie 2018, ora 17:47

Acest lucru transmite un mesaj clar Rusiei că există costuri și consecințe pentru modul său inacceptabil și periculos de comportament. Și vine în urma lipsei unui răspuns constructiv a Rusiei la ceea ce sa întâmplat în Salisbury”, a precizat Stoltenberg în mesajul său.

Secretarul general NATO mai spune că acțiunile date reflectă preocupările grave de securitate exprimate de toți aliații și fac parte din efortul internațional coordonat de a răspunde Rusiei.

Totodată, Stoltenberg afirmă că decizia de astăzi nu schimbă politica NATO față de Rusia. „NATO continuă să se angajeze în abordarea noastră dublă, de apărare puternică și deschidere spre dialog, inclusiv prin pregătirea următoarei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia”, a spus oficialul.

Menționăm că, trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non-grata și trebuie să părăsească țara timp de șapte zile.

Amintim că, SUA şi 16 ţări ale Uniunii Europene, cărora li s-au alăturat şi alte state, precum Ucraina, Canada, Norvegia sau Australia, au anunţat, începând de luni, peste o sută de expulzări ale diplomaţilor ruşi, transmite Agerpres.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram