/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

O ţară UE refuză să expulzeze diplomaţi ruşi, argumentând că vrea menţinerea neutralităţii

missing
27 martie 2018, ora 13:36

Susţinem decizia de chemare a ambasadorului Uniunii Europene de la Moscova, dar nu vom lua măsuri pe plan naţional“, au anunţat, într-un comunicat comun, cancelarul conservator al Austriei, Sebastian Kurz, şi ministrul austriac de Externe, Karin Kneissl (extremă-dreapta).

Vrem să menţinem deschise canalele de comunicare cu Rusia. Austria este o ţară neutră şi se consideră o punte între Occident şi Est“, au precizat cei doi lideri austrieci.

Numeroase ţări UE, inclusiv România, precum şi Statele Unite, Ucraina, Canada și Australia au anunţat expulzări de diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul chimic comis pe 4 martie în Marea Britanie, atribuit Moscovei, care neagă orice implicare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram