În timp ce la București deputații din România și Moldova au votat o declarație pentru celebrarea a o sută de ani de la unirea Basarabiei cu țara mamă, la Ceadîr-Lunga a avut loc un miting de protest împotriva unirii. Participanții la miting au adoptat o rezoluție prin care cer interzicerea activității organizațiilor unioniste din Moldova și aducerea reprezentanților lor în fața justiției.

Printre persoanele prezente cu discursuri la eveniment se numără și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care a declarat că anume găgăuzii fac tot posibilul pentru ca R. Moldova să rămână unită. „Am stat și stăm de gardă pentru statalitate. Și suntem susținuți de toți oamenii normali din țară”, a spus Vlah.

Și deputatul PCRM, Feodor Găgăuz, prezent la eveniment a venit cu declarații tari. El afirmă că, România lucrează în mod constant pentru a submina statalitatea țării. Potrivit presei din regiune, invitații și cei care au luat cuvântul au avut discursuri anti-unire și împotriva militanților pentru unire.

Presa din regiune mai scrie că la manifestație vor participa nu doar membrii autorizați ai Consiliului Bătrânilor din toate localitățile Găgăuziei, dar și reprezentanți ai autorităților locale și regionale, precum și ai populației regiunii.

De asemenea, mulțimea prezentă a cerut ca anul 2018 în Găgăuzia să fie declarat O sută de ani de la ocupația Basarabiei de către România.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!