/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Tragedia din Kemerovo: Viceguvernatorul regiunii, în genunchi în fața mulțimii. Putin anunță zi de doliu

missing
27 martie 2018, ora 13:54

Câteva mii persoane au ieșit astăzi în piața centrală din Kemerovo unde au cerut pedepsirea celor vinovați de incident, dar și demisia guvernatorului regiunii. Oamenii cer să fie făcute publice cifrele reale ale celor morți în incendiu. Protestatarii au decis să-și facă propriile liste ale celor dispăruți pentru a afla numărul exact al celor morți. Serghei Tsivilev, viceguvernatorul regiunii Kuzbass, a îngenuncheat în fața locuitorilor orașului, cerându-și iertare pentru cele întâmplate.

Potrivit localnicilor, ar fi vorba de o cifră mai mare a celor decedați – circa 350 de morți. Din cele trei cinematografe în care s-au desfășurat sesiuni în acea zi, nu toată lumea a fost salvată. Una din săli era închisă în momentul incendiului, iar în aceasta se aflau doar copiii. Alte două săli au putut fi deschise, iar o parte din oameni care se aflau în interior au reușit să se salveze.

Președintele rus Vladimir Putin a sosit în această dimineață în oraș. Acesta a vizitat o morgă locală, unde a vorbit cu grupul de inițiativă a localnicilor, cărora le-a promis că toți cei responsabili de tragedie vor fi pedepsiți.

Totodată, Putin a semnat un decret prin care a declarat ziua de 28 martie – zi de doliu național pentru cei care au decedat în urma incendiului.

Reamintim că, preşedintele rus s-a deplasat marţi la Kemerovo, depunând un buchet de flori la locul incendiului şi vizitând răniţii la spital. Într-o întâlnire cu mai mulţi oficiali locali şi naţionali de rang înalt, el a denunţat „neglijenţa criminală”, în timp ce autorităţile dau vina pe numeroase încălcări ale regulilor de securitate. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram