/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

85 % din permisele de conducere pentru mașinile cu transmisie automată au fost solicitate de femei

28 martie 2018, ora 14:41

Potrivit datelor statistice, în anul 2016, numărul persoanelor care au obținut permis de conducere pentru automobile cu transmisie automată era de 359. Un an mai târziu cifra s-a dublat și a ajuns la 774 de permise, dintre care 672 au fost eliberate femeilor. De la începutul acestui an, 153 de femei și 16 bărbați au primit deja permise pentru autovehicule cu cutie automată.

Instituția precizează că, proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere la categoria B poate fi susținută cu autovehicule cu transmisie automată puse la dispoziția candidaților de către subdiviziunile teritoriale de documentare și calificare a conducătorilor auto din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. Doritorii din celelalte raioane pot solicita examinarea cu mașina școlii auto la care au fost instruiți.

Totodată, în cazul în care proba practică se susține cu autovehicule cu transmisie automată pe permisul de conducere obţinut se indică menţiunea corespunzătoare cu dreptul de a conduce numai asemenea autovehicule.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram