/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Ajungeau la magazin, deși se declara că sunt pentru persoane fizice. Contrabandă cu electrocasnice, deconspirată

28 martie 2018, ora 12:15

Suspecții au încercat astfel să abuzeze de prevederile conform cărora, bunurile cu o valoare mai mică de 300 de euro sunt scutite de taxe la import. Frauda a fost deconspirată de către serviciile operative ale Vămii, în rezultatul notificării inspectorilor postului vamal Chișinău 4 (Poșta).

Oamenii legii au monitorizat livrărilor efectuate și au identificat persoane din anturajul suspecților care au ridicat coletele și le-au depozitat la unul dintre magazinele din rețea. Ulterior, în cadrul perchezițiilor desfășurate la depozitele agentului economic, dar și la sediile operatorului poștal, ofițerii subdiviziunilor specializate au ridicat mai multe loturi de produse electrocasnice, în asortiment. Este vorba despre televizoare, boxe audio, plite și cuptoare incorporabile de diverse mărci.

Valorile declarate pentru întregul lot însumează circa 130.000 lei, însă, potrivit estimărilor preliminare, valoarea reală a acestuia este de trei ori mai mare.

Serviciul Vamal anunță că, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani, conform art. 248 al CP al RM. Potrivit acelorași prevederi, agentul economic și operatorul poștal riscă privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau chiar lichidarea companiilor administrate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram