O comisie parlamentară va propune respingerea moțiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii

28 martie 2018, ora 14:03

Menționăm că PSRM a înaintat o moțiune simplă împotriva politicii realizate de Ministerul Sănătății pe 16 martie. În proiectul moțiunii se menționează problemele depistate în domeniul sănătății, inclusiv acordarea asistenței medicale specializate cu întârziere, diagnosticarea tardivă a bolilor, stabilirea incorectă a diagnosticului medical, starea învechită a echipamentelor medicale, insuficiența specialiștilor în domeniu etc.

De asemenea, în textul de motivare se spune despre descreșterea constantă a numărului populației, scăderea natalității și îmbătrânirea populației, lipsa unui mecanism eficient de asigurare a protecției sociale, valoarea mică a alocațiilor și indemnizațiilor, precum și numărul mare de șomeri.

Prin dispozitivul moțiunii, autorii solicită realizarea unui control asupra activității ministerului, realizarea și implementarea politicilor eficiente pentru familiile tinere, cele cu copii și a persoanelor cu dizabilități. De asemenea, cer reducerea ratei șomajului și a exodului populației, menținerea specialiștilor în domeniul medical și cel al protecției sociale, analiza sistemului de protecție a copiilor străzii și celor care practică cerșitul, asigurarea unei abordări echitabile față de pensionari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram