La Bruxelles a fost lansat primul think tank (asociație ce oferă informații), care aduce în atenția Uniunii Europene proiectul Unirii Republicii Moldova cu România. Centrul European pentru Unitate Românească (ECRU) va promova la nivelul instituțiilor europene unitatea culturală, lingvistică și istorică a celor două state și va sprijini integrarea europeană deplină, prin intermediul României, a Republicii Moldova.

„Obiectivul ECRU nu este de a face lobby sau de a cere voie cuiva să înfăptuim Unirea. Doar cetățenii României și cetățenii Republicii Moldova se pot pronunța în această privință. Scopul nostru este de a introduce atât la nivelul instituțiilor europene, cât și în conștiința publică europeană proiectul Reunificării, dimensiunea sa pașnică și democratică. Bruxelles-ul este un spațiu extraordinar de dezbatere și de informare pentru statele membre. E firesc, și totodată necesar, ca mișcarea unionistă să fie prezentă și aici”, a declarat Bianca Ficuț, coordonatorul organizației.

Menționăm că, pe 17 martie, legislativul român a adoptat o declarație pentru celebrarea evenimentului de acum 100 de ani – Unirea Basarabiei cu România. Potrivit documentului, unificarea celor două state este considerată o continuare firească, iar acest act depinde de voința cetățenilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!