PAS și Platforma DA anunță că au demarat procesul de formare a unei echipe pentru alegerile parlamentare din acest an. Potrivit declarației comune semnate de ambele partide candidații pentru lista electorală a blocului, dar și candidații pentru circumscripție vor fi selectați în baza unor criterii specifice de evaluare a meritocrației și integrității agreate de ambele părți, fără algoritme politice și cu discriminare pozitivă pentru femei și tineri.

Astfel, o comisei de meritocrație formată din liderii și membrii celor două partide și câte două persoane din afara partidelor, agreate de părți, vor verifica și evalua fiecare candidat. Potrivit PAS, mecanismul cuprinde următoarele etape:

– preselecția internă și identificarea potențialilor candidați din societatea civilă;
– verificarea integrității candidaților pe modelul inițiativei civice „Pentru un Parlament curat”, în baza – investigațiilor jurnalistice și a unui test psihologic, de către Comisia de Integritate, formată din persoane neafiliate politic;
– analiza meritocrației de către Comisia de Meritocrație, în baza criteriilor de evaluare și ponderii acestora.
– Ca urmare a acestui proces, cei 55 de candidați selectați în lista Blocului vor fi persoanele care au fost aprobate de Comisia de Integritate și au obținut cele mai mari punctaje în procesul de evaluare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!