Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol, a prezentat în plenul Parlamentului raportul de activitate al instituției pentru anul 2017, iar subiectul a trezit mai multe întrebări din partea deputaților. Mai multe deputați s-ar arătat nemulțumiți de activitatea instituției, în special la aspectele ce țin de securizarea spațiului informațional.

Întrebat la un moment dat ce activități a întreprins CCA pentru a încuraja libera concurență pe piața mediatică din țară, Dragoș Vicol a menționat că acest aspect intră în competențele Consiliului Concurenței, ceea ce a nemulțumit-o pe deputata Maria Ciobanu.

„Prin definiție, CCA trebuie să supravegheze libera concurență. Nu e un secret pentru nimeni că toți membrii CCA au fost numiți pe criterii politice și chiar așa, ajunși acolo, majoritatea ați devenit trandafirii. Atunci când veți scăpa de partizanatul politic, veți veni cu un alt raport și în ședința Plenului”, a declarat Maria Ciobanu.

„Și dvs m-ați votat pe mine. Să înțeleg că a primat criteriul politic și nu profesionalismul?”, a replicat Vicol.

Discuția a fost încheiată de președintele Parlamentului: „Poate și doamna s-a trandafirit între timp”.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!