Directorul Spitalului Municipal Nr.1 a aflat de faptul că a fost demisia de Silvia Radu din presă. Iurie Dondiuc susține că a fost eliberat din funcție ilegal și urmează să se consulte cu juriștii în acest sens.

„Eu cred că această demitere a fost ilegală, fiindcă eu mă aflu în concediu anual, în legătură cu necesitatea susținerii tezei. Contractul individual de muncă eu nu l-am încheiat cu Primăria, dar cu Direcția Sănătății. Cu cine am contract de muncă, acela mă poate demite”, a menționat Dondiuc, contactat telefonic de TV8.

Deși Silvia Radu susține că eliberarea din funcție este condiționată de controlul slab asupra activităților subdiviziunilor spitalului, Dondiuc spune că până acum nu a avut nici o sancțiune disciplinară, iar activitatea i-a fost analizată anterior, inclusiv de minister, fiind calificată drept una bună: „Lucrurile pe care s-a bazat doamna Radu sunt în baza declarațiilor unor persoane nemulțumite care au avut încălcări în cadrul activității spitalului și am fost obligați sau să le dăm sancționări disciplinare sau chiar să le demitem”.

Directorul Spitalului Nr.1 regretă decizia luată de Silvia Radu și susține că se va consulta cu juriștii pentru a examina partea legală a demiterii: „Văd niște lucruri tendențioase. Îmi rămâne să regret că doamna Radu în loc să respecte legea și mai ales că vrea în continuare, probabil, să activeze în Primărie, o începe cam nu cum trebuie”.

Menționăm că, joi, Silvia Radu l-a eliberat din funcție și pe șeful direcției de Sănătate Mihai Moldovanu. Cel din urmă a declarat pentru TV8 că nu recunoaște decizia dată și va ataca dispoziția în instanță.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!