Igor Dodon își menține poziția în topul personalităților politice în care moldovenii au cea mai mare încredere, sau cel puțin așa arată sondajele de opinie. Astfel, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Institutul Internațional Republican, în topul celor mai de încredere politicienii se mai regăsesc și Maia Sandu și Andrei Năstase.

În timp ce în președintele Republicii Moldova au încredere 31% dintre respondenți, lidera PAS a acumulat 16% din încrederea cetățenilor, iar candidatul la alegerile pentru Primăria Chișinău, Andrei Năstase, a acumulat 8%.

Printre politicienii de încredere în viziunea moldovenilor se mai regăsesc Pavel Filip, Zinaida Greceanîi, Vladimir Plahotniuc, Vladimir Voronin și Renato Usatîi.

Un număr semnificativ de moldoveni – 26%, susțin că nu au încredere în nici un politician din Republica Moldova.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 februarie – 7 martie 2018, pe un eșantion de 1.513 persoane. Marja de eroare a sondajului este de +- 2,5%.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!