/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Tragedia din Kemerovo: Centrul comercial „Zimnyaya vishnya” ar fi fost construit ilegal

30 martie 2018, ora 12:15

Anchetatorii au reținut-o pe șefa inspecției regionale de supraveghere a construcțiilor Tanzilya Komkova. Ea este suspectată de abuz de putere.

„Potrivit investigației, ea nu a luat măsuri pentru a stopa construcția neautorizată a complexului comercial „Zimnyaya vishnya” din orașul Kemerovo, care nu avea autorizației, iar în consecință a a provocat moartea vizitatorilor centrului”, anunță anchetatorii.

Anchetatorii au cerut și o expertiză tehnice antiincendiare, care este efectuată de experți din St. Petersburg.

Incendiul din centrul comercial de patru etaje a avut loc pe 25 martie. În urma lui au decedat 64 de persoane, inclusiv 41 de copii. Ancheta i-a în considerare două versiuni ale cauzei incendiului – un scurtcircuit și o incendiere, pompierii cred că cea mai probabilă cauză este scurtcircuitul.

În acest caz, au fost arestați cinci suspecți, inclusiv directorul general al companiei care deține în proprietate centrul comercial Iulia Bogdanova. Vineri, 30 martie, s-au efectuat acțiuni de investigare în administrația orașului Kemerovo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram