/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vestita rețea Andy’s Pizza a fost sancționată pentru livrarea produselor alimentare necalitative

01 aprilie 2018, ora 11:25

Conform informațiilor ce se conțin la dosar, cererea a fost depusă împotriva “Trabo Plus” SRL, care deține rețeaua Andy’s Pizza. Reclamantul a spus că a comandat mai multe produse cu livrare la domiciliu, costul total al acestora fiind de 237 lei. După ce a consumat produsele livrate, persoana a fost internată în spitalul de boli infecțioase.

Ulterior, Centrul Naţional de Sănătate Publică a efectuat analize de laborator a ingredientelor şi a accesoriilor de lucru la filiala de unde au fost livrate produsele și a constat că acestea sunt infectate. Pentru încălcarea regulilor igienice, compania a fost sancționată.

În urma acestor acțiuni, reclamantă s-a adresat către “Trabo Plus” SRL cu o cerere prealabilă de achitare a prejudiciului material și moral, însă agentul economic nu a dat curs acesteia. Ulterior, persoana s-a adresat în judecată, solicitând achitarea contravalorii produselor care au provocat problemele de sănătate, în mărime de 237,15 lei, a medicamentelor şi a serviciilor medicale de care a avut nevoie, în sumă de 856,36 lei, prejudiciului moral în mărime de 50.000 de lei, a penalităţii în mărime de 2.134,35 lei şi compensarea cheltuielilor de judecată. Astfel, suma totală a pretențiilor depășind suma de 53 de mii de lei.

Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana a respins cererea de chemare în judecată, argumentând că nu a fost probată vinovăția companiei. De asemenea, instanța a mai notat că procesul contravenţional intentat împotriva pârâtului a fost încetat din motiv că nu există faptul contravenţiei.

Curtea de Apel Chișinău a casat hotărârea primei instanțe și a admis cererea parțial. Magistrați au stabilit că prejudiciul moral trebuie să fie de cinci mii de lei, și nu de 50 de mii de lei, așa cum a cerut reclamantul. De asemenea, instanța a constatat că suma cheltuielilor de judecată este de șase mii de lei. În rest, solicitările reclamantului au fost admise complet.

Reclamantul a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție, solicitând, totuși, ca prejudiciul moral să fie admis în sumă de 50 de mii de lei. Magistrații au calificat, însă, cererea ca inadmisibilă, deoarece a fost încălcat termenul legal de depunere a cererii. Prin urmare, suma pe care reclamantul urmează să o încaseze de la Andy’s Pizza este cea stabilită de Curtea de Apel Chșinău, adică puțin peste 14 mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram