Cetățenii nu mai au încredere în politicieni. Potrivit unui sondaj recent, aproape jumătate dintre respondenți au menționat că nu au încredere în nici o personalitate politică sau nu au putut să răspundă la întrebare.

Peste 50% dintre cei chestionați au răspuns că au întrecere în Igor Dodon, președintele Republicii Moldova. Maia Sandu se bucură de încrederea a 21,6% cetățeni și este urmată de Vladimir Voronin, cu aproape 4%.

Premierul Pavel Filip a acumulat încrederea a 3,5% dintre simpatizanți, Vlad Plahotniuc – 3,1%, iar Zinaida Greceanîi – 2,7%.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, în perioada 15-28 martie 2018, pe un eşantion de 1197 respondenţi. Sondajul are o eroare maximală de +3,0%.

Potrivit unui alt sondaj recent, realizat de International Republica Institute, de cea mai multă încredere din partea cetățenilor se bucură Igor Dodon, pentru care au optat 31 din participanții la sondaj. El este urmat de Maia Sandu în care spun că au încredere 16 la sută, și Andrei Năstase cu 8 la sută. Actualul premier Pavel Filip și liderul PSRM Zinaida Greceanîi sunt la același nivel.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!