/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/SONDAJ/ Cetățenii nu mai au încredere în politicieni. Președintele se bucură totuși de simpatia oamenilor

02 aprilie 2018, ora 13:57

Peste 50% dintre cei chestionați au răspuns că au întrecere în Igor Dodon, președintele Republicii Moldova. Maia Sandu se bucură de încrederea a 21,6% cetățeni și este urmată de Vladimir Voronin, cu aproape 4%.

Premierul Pavel Filip a acumulat încrederea a 3,5% dintre simpatizanți, Vlad Plahotniuc – 3,1%, iar Zinaida Greceanîi – 2,7%.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, în perioada 15-28 martie 2018, pe un eşantion de 1197 respondenţi. Sondajul are o eroare maximală de +3,0%.

Potrivit unui alt sondaj recent, realizat de International Republica Institute, de cea mai multă încredere din partea cetățenilor se bucură Igor Dodon, pentru care au optat 31 din participanții la sondaj. El este urmat de Maia Sandu în care spun că au încredere 16 la sută, și Andrei Năstase cu 8 la sută. Actualul premier Pavel Filip și liderul PSRM Zinaida Greceanîi sunt la același nivel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram