Nici Ilan Sor, nici avocații săi nu s-au prezentat astăzi la prima ședință de judecată de la Curtea de Apel Cahul. Potrivit judecătorilor, unul dintre avocații lui Sor a depus o cerere prin care a solicitat amânarea ședinței pe motiv că primarul de Orhei s-ar fi îmbolnăvit. Nu au prezentat, însă, niciun document care să confirme problemele de sănătate ale clientului său. Următoarea ședință va avea loc peste aproape două luni. Dacă Sor nu se va prezenta nici atunci, procurorul ar putea cere aducerea forțată.

Despre faptul ca avocații au cerut ca ședința să fie amânată, procurorul a aflat abia în sala de judecată. Asta deși ofițerul de presă al Judecătoriei spune că cererea a fost depusă cu pcâteva ore mai devreme.

Motivul amânării ședinței de judecată este lipsa inculpatului, apărătorilor și reprezentanții părții de vătămate. Cererea de amânare a parvenit în jurul orei 11 de la avocatul inculpatului Ilan Șor. Acte confirmative nu au fost prezentate”, susține Olesea Goldur, purtător de cuvânt al Curții de Apel Cahul.

„În caz de necesitate va fi dispus, conform prevederilor legale, să fie respectată procedura, inclusiv și aducerea forțată”, a menționat Anatoloe Ciuleacu, procuror.

Următoarea ședință va avea loc abia peste două luni. Asta pentru că, până atunci, judecătorii sunt ocupați, spune ofițerul de presă. „Potrivit agendei ședințelor de judecată, prima dată care a fost liberă este de 23 mai”, a declarat Olesea Goldur.

Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar la 21 iunie 2017 a fost condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie. Timp de aproape jumătate de an, dosarul său s-a prăfuit la Judecătoria Buiucani, deoarece nu avea cine să traducă sentința motivată. Ulterior, dosarul a ajuns totuși la Curtea de Apel din Chișinău. Acolo însă majoritatea judecătorilor au refuzat să examineze dosarul Șor din diferite motive. Prin urmare, dosarul a fost transmis la Cahul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!