Ilan Sor, numele căruia figurează cel mai des în rapoartele „Kroll”, este înglodat în datorii. Cel puțin, asta indică primarul de Orhei în declarația de avere pentru anul trecut. Sor ar fi obținut doar un salariu de 34 de mii de lei, din care trebuie să întoarcă cele 57 de milioane de lei împrumutate.

În 2017, funcția de primar de Orhei i-a adus lui Ilan Sor 34 de mii de lei. Mai mult a câștigat soția acestuia din activitatea de întreprinzător – 843 de mii de lei.

Șor mai indica un teren intravilan, evaluat la 642 de mii de lei, dar și o casă de locuit de 200 de m.p. Mai deține 3 apartamente… unul de 239 de m.p.

În bancă își ține peste un milion de lei, în timp ce suma datoriilor se ridică la 57 de milioane de lei. 18 milioane de lei a împrumutat în 2015, 23 de milioane – în 2016 și încă 16 milioane – anul trecut.

Totuși, primarul de Orhei indică cifra zero la rata dobânzii. Șor susține că are 3 masini, inclusiv un Bentley Continental evaluat la 2,5 milioane de lei. Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani si jumatate de puscarie pentru spalare de bani si inselaciune prin abuz de incredere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!