Partidul democrat este indecis și nu știe dacă îl va susține sau nu pe Andrei Năstase în alegerile locale din 20 mai. Cel puțin asta a dat de înțeles Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al partidului. Potrivit lui, PDM a rămas pe aceeași poziție și este deschis pentru negocieri în identificarea unui candidat unic pentru alegerile locale din Chișinău.

Cu referire la Andrei Năstase și susținerea PAS, Gamurari spune că „Noi înțelegem că nu este vorba despre un candidat unic, este un candidat bipartiinic, un candidat care vine din partea celor două partide”. Totodată, potrivit lui, se repetă situația din campania prezidențială, în care partidele europene nu au cooperat, în rezultatul căreia președinția a fost „acordată practic liderului PSRM – Igor Dodon. Dacă această lipsă de unitate va exista în continuare, atunci există toate șansele reale ca și primăria să fie acordată reprezentantului PSRM”. a declarat purtătorul de cuvânt al PDM.

Gamurari a declarat că PDM vrea să susțină un candidat unic, nominalizat de mai multe partide. Rugat să nominalizeze care partide, Gamurari a vorbit de liberal, alte partide parlamentare și extraparlamentare, inclusiv cele unioniste care nu și-au expus poziția.

El a mai menționat că e prematur să vorbească despre un posibil candidat al PDM în persoana Silviei Radu, deoarece ea nu și-a înaintat candidatura. Totodată, el a precizat că partidul nu a discutat despre alegerile din Bălți și nu au identificat o posibilă candidatură.

Până în acest moment și-a anunțat intenția de a candidat pentru alegerile locale din Chișinău: Andrei Năstase, Platforma DA, Valeriu Munteanu, partidul Liberal, Ion Ceban, partidul Socialiștilor, Vasile Costiuc, partidul Democrația Acasă și Reghina Apostolova din partea Partidului Șor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!