/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cum răspunde PDM dacă va susține candidatura lui Andrei Năstase la alegerile din 20 mai

03 aprilie 2018, ora 12:23

Cu referire la Andrei Năstase și susținerea PAS, Gamurari spune că „Noi înțelegem că nu este vorba despre un candidat unic, este un candidat bipartiinic, un candidat care vine din partea celor două partide”. Totodată, potrivit lui, se repetă situația din campania prezidențială, în care partidele europene nu au cooperat, în rezultatul căreia președinția a fost „acordată practic liderului PSRM – Igor Dodon. Dacă această lipsă de unitate va exista în continuare, atunci există toate șansele reale ca și primăria să fie acordată reprezentantului PSRM”. a declarat purtătorul de cuvânt al PDM.

Gamurari a declarat că PDM vrea să susțină un candidat unic, nominalizat de mai multe partide. Rugat să nominalizeze care partide, Gamurari a vorbit de liberal, alte partide parlamentare și extraparlamentare, inclusiv cele unioniste care nu și-au expus poziția.

El a mai menționat că e prematur să vorbească despre un posibil candidat al PDM în persoana Silviei Radu, deoarece ea nu și-a înaintat candidatura. Totodată, el a precizat că partidul nu a discutat despre alegerile din Bălți și nu au identificat o posibilă candidatură.

Până în acest moment și-a anunțat intenția de a candidat pentru alegerile locale din Chișinău: Andrei Năstase, Platforma DA, Valeriu Munteanu, partidul Liberal, Ion Ceban, partidul Socialiștilor, Vasile Costiuc, partidul Democrația Acasă și Reghina Apostolova din partea Partidului Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram