Oleg Vasnetsov va deveni noul ambasador al Federației Ruse în Moldova, în locul lui Farit Mukhametșin. Candidatura acestuia a fost susținută de către Duma de Stat a Rusiei, anunță RIA.ru.

„În funcția de ambasador în Republica Moldova a fost susținută candidatura lui Vasnețov, iar în Azerbaidjan a lui Buciarnikov”, a spus președintele comitetului Constantin Zatulin.

Oleg Vasnețov are o vârstă de 64 de ani, lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse începând cu 1975. Între 2003 și 2008 a fost ambasador al Rusiei în Republica Democratică Congo. Din 2008 a lucrat în aparatul central al MAE rus. Vorbește limbile engleză, franceză și bulgară.

Vasnetsov a absolvit MGIMO în 1975, iar în 1984 – Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe. Din 1988 până în 1993, Vasnetsov a servit ca atașat cultural la Ambasada Sovietică, apoi al Rusia în Bulgaria, iar între 1996 și 2000 a fost consilier al Ambasadei Rusiei în Franța. Din 2000 până în 2003, diplomatul a fost director adjunct al departamentului pentru relații culturale și afaceri UNESCO, iar în perioada 2003-2008 a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democrată Congo. În 2009, Vasnețov a devenit șef adjunct al departamentului de relații cu subiecții federației, parlamentului și asociațiilor obștești ale Ministerului de Externe. Din 2011, a condus această unitate. Diplomatul cunoaște limbele franceză, engleză și bulgară.

Actualul ambasador al Rusiei în Moldova, Farit Mukhametshin, a deținut acest post din aprilie 2012. La sfârșitul lunii ianuarie, el va împlini 71 de ani, cifră care depășește limita de vârstă pentru serviciul public rus. Vasnețov are 64 de ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!