Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, cere Vioricăi Dăncilă, prim-ministru al României, și pe miniștrilor români a Transporturilor, Lucian Șova, și Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, reabilitarea urgentă a infrastructurii rutiere în vama Albița.

„Așa cum constată sutele de mii de cetățeni români sau străini care traversează actuala frontieră în punctul vamal Albița, infrastructura rutieră este într-o stare avansată de degradare. Pozele făcute zilele trecute la fața locului, confirmă gradul de degradare a învelișului asfaltic și existența unui număr mare de gropi/cratere formate de mult timp. Presa de pe ambele maluri ale Prutului a scris nu o singură dată despre faptul că starea avansată de degradare a infrastructurii rutiere din punctul vamal Albița prejudiciază grav imaginea României ca poartă de intrare în spațiul terestru al Uniunii Europene și al NATO. Există multiple cazuri de reclamații din partea conducătorilor auto nemulțumiți de starea drumului plin de gropi și cratere,” a menționat Codreanu.

Deputatul i-a solicitat premierului român informații cu privire la o posibilă intenție a autorităților de la București privind reabilitarea în regim de urgență a infrastructurii rutiere în punctul vama respectivă.

În cazul unui răspuns pozitiv, deputatul a mai dorit să știe și care sunt fondurile bugetare necesare, termenele limită pentru inițierea și, respectiv, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița, în condițiile în care traficul mijloacelor de transport prin acest punct vamal să nu fie afectat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!