Potrivit raportului financiar pentru anul 2017, PDM a cheltuit anul trecut pentru întreținerea și locațiunea a 15 sedii suma de 594.360 de lei sau echivalentul a 3.300 de lei pe lună per sediu. Democrații mai indică în raport că dețin 0 (zero) sedii proprii. Nu se cunoaște însă dacă raportul conține și suma chiriei luxosului sediu din strada Armenească, cert este că clădirea este luată în chirie.

Întrebat de reporterul TV8 cât îi costă pe democrați chiria sediului din strada Armenească, purtătorul de cuvânt PDM a făcut trimitere la raportul publicat de CEC. „Tot ce ține de aspectul financiar, ați văzut foarte bine că s-a prezentat raportul la CEC din partea PDM, toată informația o puteți prelua de acolo. În rest, în contextul întrebărilor și comentariilor care sunt, mă iertați, nu ofer comentarii. Nu cunosc și nici nu intru în esență din anumite aspecte care pot fi ulterior interpretate”, a răspuns Vitalie Gamurari.

Noul sediu este amplasat pe strada Armenească din Chișinău. Clădirea are patru niveluri și o suprafață de 1.500 metri pătrați, a fost proiectată cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană. Aceasta este înconjurată de un gard de aproape 3 metri înălțime, fiind dotată cu mai multe camere de supraveghere.

Potrivit unei investigații RISE Moldova, imobilul a fost vândut unei firme din Belize, controlată de o persoană din anturajul liderului PD, Vlad Plahotniuc. Democrații spun că nu cunosc cine este proprietarul clădirii arătoase. PCRM neagă, într-un comunicat, că ar fi avut vreun oficiu în această clădire, deși anterior membrii formațiunii afirmau deschis că acesta este sediul lor. Comuniștii spun că au deținut doar o cotă-parte din construcție, pe care ar fi cedat-o în 2016.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!