După ce purtătorul de cuvânt al democraților a declarat că PDM regretă decizia PAS de a-l susține pe Andrei Năstase în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău, Platforma DA și PAS au venit cu o reacție și au afirmat că democrații au mințit și nici nu aveau de gând să susțină un candidat al forțelor proeuropene.

Acum câteva săptămâni Plahotniuc a declarat că va susține ORICE candidat unic din partea forțelor pro-europene, pentru a nu ceda capitala socialiștilor. A mințit din nou. E clar că își dorește doar dezbinarea dreptei și aducerea la cârma capitalei a unuia dintre cei doi candidați ai săi – Silvia Radu sau Ion Ceban. PAS își menține angajamentul pentru candidatul unic din partea forțelor anti-oligarhice”, susține PAS.

Și cei din Partidul Platforma DA spun că democrații nici nu intenționau să susțină un candidat pro-european.

Acum ei sunt foarte iritați de ceea ce s-a întâmplat. Ei au o frică. Astea au fost niște manevre de ochii lumii, de a arunca praf în ochi europenilor”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședinte PPDA.

Menționăm că, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM a spus marți într-un breafing de presă că Năstase nu este candidatul forțelor de dreapta, ci unul susținut de PAS și Platforma DA. Totodată, Gamurari a ezitat să supună dacă partidul îl va susține sau nu în cursa pentru fotoliul de primar al Chișinăului.

Săptămâna trecută, Maia Sandu a anunțat că PAS îl va susține pe Andrei Năstase. Candidatul PL la funcția de primar de Chișinău, Valeriu Munteanu, a dat de înțeles că nu se retrage din cursă. Cei din PLDM au spus că vor decide, ulterior, dacă îl vor susține sau nu pe Năstase, iar popular-europenii ne-au spus că se mai gândesc.

Până în acest moment și-a anunțat intenția de a candidat pentru alegerile locale din Chișinău: Andrei Năstase, Platforma DA, Valeriu Munteanu, partidul Liberal, Ion Ceban, partidul Socialiștilor, Vasile Costiuc, partidul Democrația Acasă și Reghina Apostolova din partea Partidului Șor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!