La scurt timp după ce a fost condamnat de Judecătoria Chișinău, ex-deputatul Chiril Lucinschi a venit cu un comentariu susținând că sentința a fost scrisă în altă parte și că acesta fost condamnat pentru fosta asta activitate politică. Reamintim că, fostul deputat liberal democrat a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare, de tip semiînchis, cu imposibilitate de a deține funcții publice pe un termen de 4 ani.

Cred că sentința deja a fost scrisă. Dimineața, nici într-o oră nu poți să tipărești atâtea foi. Cred că a fost pregătită. S-a creat impresia că sentința nu a fost scrisă în instanța de judecată, dar a fost scrisă în altă parte”, a menționat Lucinschi.

Acesta a ținut să sublinieze că sentința este absolut ilegală. „Am venit și am prezentat probe, că proveniența banilor la care insistă procuratura nu este adevărata. Cea ce este indicat în rechizitoriu a fost dezbătut de un număr mare de specialiști, acreditați de BNM, pentru audit anume în sectorul financiar bancar. Din momentul acela, decade orice învinuire. Acest dosar este unul fabricat și este legat de activitatea mea politică”, a declarat Lucinschi.

Reamintim că, până la pronunțare deciziei finale, Lucinschi a fost eliberat din arestul de la domiciliu, dar va rămâne sub control judiciar. Ambele părți au la dispoziție 15 zile pentru a ataca decizia la Curtea de Apel.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!