/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Cine vor fi primii în buletinul de vot. Pretendenții pentru alegerile din Chișinău pot depune dosarele până pe 19 aprilie

missing
04 aprilie 2018, ora 18:48

De la primele ore ale dimineții, liberalul Valeriu Munteanu a așteptat cuminte începerea procedurii de recepționare a dosarelor de la candidați de către Consiliul Electoral de Circumscripție. A venit împreună cu câțiva colegi de partid. Dorin Chirtoacă nu se număra însă printre aceștia.

Binomul Plahotniuc-Dodon a capturat întreaga RM. Pot să opresc acest binom. Venim să construim, nu să cârpim,” a spus Valeriu Munteanu, candidat PL.

A urmat candidatul partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Acesta a venit însă cu dosarul incomplet, fiind nevoit să revină ulterior cu încă o declarație de la Autoritatea Națională de Integritate.

Cei pe care i-am văzut înaintea mea vorbesc despre binomuri, dar până mai deunăzi au fost împreună, mână în mână, la guvernare. Nu am pe nimeni care să mă ghideze nici de la Frankfurt, nici de la GBC. Sunt liber și independent,” a menționat Vasile Costiuc.

A trecut pe la Consiliul Electoral de Circumscripție și Andrei Năstase. Președinta PAS, Maia Sandu, care s-a angajat să-l susțină în lupta pentru capitală, nu era însă alături.

Marele meu concurent în această campanie rămâne a fi acest regim oligarhic. Mă voi bate să câștigăm din primul tur,” a declarat Andrei Năstase, candidat PPDA și PAS.

De la Orhei, a venit să se înregistreze și candidatul Partidului „Șor”, Reghina Apostolova.

Noi am făcut orașul Orhei mai curat, mai bun, și suntem gata să facem asta și în Chișinău,” a mărturisit Apostolova.

Vrea să fie primar de Chișinău și Alexandru Roșco, condamnat de prima instanță, în dosarul „grupului Petrenco”, la 3 ani de pușcărie. Acesta a fost înaintat de partidul politic „Casa Noastră-Moldova”.

Noi propunem cetățenilor să nu voteze pentru candidații lui Plahotniuc,” a spus Alexandru Roșco, candidat independent.

Și-au luat listele pe care trebuie să le completeze cu 10 mii semnături pentru a fi, ulterior, înregistrați și doi candidați independenți. Este vorba de expertul în energetică Sergiu Tofilat șiactivista Maia Laguta.

Într-un an Chișinăul n-o să arate cu mult mai bine, dar, cel puțin, putem pune bazele unei dezvoltări normale a orașului,” a spus Tofilat.

Consiliul Electoral de Circumscripție urmează să decidă, în cel mult 7 zile, înregistrarea sau neînregistrarea concurenților care au depus astăzi dosarele. Între timp, și Partidul Unității Naționale, al cărui președinte de onoare este fostul lider de la București Traian Băsescu, și-a înaintat candidatul.Este vorba despre deputatul român Constantin Codreanu.

Probleme sunt atât de multe și atât de grave, încât este nevoie de un adevărat plan general de reformare a tot ceea ce înseamnă administrația municipiului Chișinău,” a menționat Constantin Codreanu, candidat PUN.

Procedura de depunere a dosarelor la Consiliul Electoral de Circumscripție se va încheia pe 19 aprilie. Și-a mai anunțat intenția de a participa în alegerile locale din 20 mai și socialistul Ion Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram