/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Lucinschi a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis

missing
04 aprilie 2018, ora 16:34

Ședința de judecată a fost fixată pentru ora 10. După ce a verificat prezența, judecătoarea s-a retras în deliberări. Sentința pentru Lucinschi a fost scrisă în mai puțin de o oră.

Ai stabili lui Lucinschi Chiril Petru, prin cumulul parțial al pedepselor o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ași și 6 luni cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis. Se pune în executare pedeapsa aplicată din momentul rămânerii definitive a prezentei sentințe.”

Totuși, instanța a dispus ca Lucinschi sa fie încătușat abia după pronunțarea unei sentințe definitive. Până atunci el a fost eliberat sub control judiciar. Însuși Chiril Lucinschi consideră că sentința este una ilegală și are legătură directă cu activitatea sa politică.

Sentința nu a fost scrisă în instanța de judecată – a fost scrisă în altă parte. 01:30 -01:44 proveniența banilor la care insistă Procuratura nu este adevărată. Adică ceea ce este indicat în rechizitoriu a fost dezbătut de un număr de specialiști care sunt acreditați de Banca Națională,” a declarat Chiril Lucinschi.

Ferească Dumnezeu să ajungeți în instanța de judecată ca să fiți supus justiției moldovenești. Chiril Lucinschi a fost acuzat în baza a niște copii xerox de la niște documente bancare. Noi am demonstrat faptul că aceste documente nu au fost ridicate de la bancă,” a menționat ulterior Corina Stratan, avocata ex-deputatului.

Mai mult, avocații spun că Lucinschi a fost învinuit că a spălat banii obținuți dintr-o infracțiune care nu există, iar sentința este o copie a rechizitoriului întocmit de procurori.

Spălarea de bani este o infracțiune subsecventă, adică ea rezultă din altă infracțiune. În cazul dat nu este procurorul nu a prezentat nicio probă că a fost săvârșită o infracțiune. Nu a prezentat nicio probă care ar dovedi cel puțin că el trebuia să știe despre banii aceștia,” a adăugat Gheorghe Ulianovschi, avocat.

Anterior avocații spuneau că lui Lucinschi i se impută faptul că trebuia să știe despre faptul că banii cu care Șor a achitat mai multe servicii proveneau din activități ilegale. Însuși Ilan Șor, fiind martor al acuzării, a declarat în instanță că banii erau legali, spun avocații. Chiar și așa procurorul consideră că a reușit să demonstreze vinovăția fostului deputat.

Considerăm că sentința este legală și motivată. Partea ce ține de pedeapsa cu închisoarea a fost redusă cu un an în comparație cu pledoariile părții acuzării. Au fost admise inclusiv solicitările privind confiscările speciale în privința bunurilor domnului Chiril Lucinschi”, a declarat Eugen Rurac, procuror.

Instanța a dispus confiscarea a 23 de mii de euro ridicați în timpul perchezițiilor, cotele părți din două terenuri și jumătate dintr-o casă de locuit. Dacă instanța de apel va menține sentința, Chiril Lucinschi va fi somat să achite și o amendă de 27 de mii 500 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram