/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Diaspora, așteptată cu surprize la aeroport. Moldovenii, îndemnați să promoveze destinațiile și produsele autohtone

05 aprilie 2018, ora 18:51

Fie că lipsesc mult de acasă, fie că nu prea sunt interesați de ce se întâmplă aici, o mare parte din cei reveniți spun că nu prea cunosc produsele „made în Moldova”. Așa că broșura le va prinde bine pentru a afla cu ce se lauda țara noastră în prezent.

Nu știu nimic din ceea ce este în broșură și nu știu dacă o să cumpăr.”

Noi am venit din Canada, nu am fost în țară de câțiva ani și să vă spun sincer nici nu știu ce sunt acestea.”

Printre produsele promovate, cel mai lăudat este vinul moldovenesc.

Oficiul Național al Viei și Vinului prin această manifestație își propune să sensibilizeze Diaspora, să nu uite că facem parte din aceeași națiune, din aceeași societate și oriunde se află în lume să nu uite să vorbească despre vinul Moldovei, pentru că asta, de fapt, ne reprezintă țara,” a spus Marina Gospodarenco, director departament dezvoltarea piețelor ONVV.

Diaspora are un potențial enorm în acest sens și noi vrem să includem aceste persoane în metodele noi de promovare a țării,” a menționat Olga Caputu, șef biroul relații cu diaspora.

De partea cealaltă, reprezentanții diasporei, alungați din țara de sărăcie, au altceva de zis guvernanților.

Domnii care sunt la conducerea țării ar fi bine să vină aici și să propună ceva care pe noi să ne atragă să venim în țară. Venim din Franța și este foarte sumbru ceea ce am văzut. Eu ca fost profesor am plecat din țară pentru că aveam un salariu mizer, din neputința de a avea un trai decent. La momentul dat, domnilor, nu venim.”

Tot astăzi, la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prezentată și prima platformă de realitate virtuală 360 de grade, dedicată turismului vinicol din țară. Site-ul oferă posibilitatea de a descoperi, cu ajutorul tururilor virtuale, 12 cele mai importante obiective turistice ale țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram