/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Siegfried Mureșan: „Mi s-a spus că există presiuni la adresa primarilor. Ne vom ocupa de asta”

missing
06 aprilie 2018, ora 10:00

„Am aflat de la societatea civilă cum este situație politice în raioane și cum sunt oamenii încurajați să susțină un anumit partid politic. Mi s-a spus că există presiune la adresa primarilor și a activiștilor de partid. Colegii din Parlamentul Uniunii Europene au luat aceste mesaje, se întorc cu ele la Bruxelles, le vor discuta în cadrul comisiilor de specialitate și nu vor rămâne neobservate. Ne vom ocupa de asta în următoarele săptămâni”, a menționat deputatul european Siegfried Mureșan în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari.

Menționăm că și ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko și-a exprimat indignarea față presiunile la care sunt supuși mai mulți aleși locali, menționând că se întâmplă lucruri inacceptabile în justiția din Republica Moldova.

TV8 amintește că, Tatiana Badan, preşedintelele Congresului Autorităţilor Publice Locale (CALM), primar de Selemet, Cimişlia, a declarat la începutul lunii februarie, în cadrul dialogului direct cu administraţia publică locală organizat de Guvern, că în administraţia publică locală din Moldova s-a instituit o stare de intimidare şi frică generală, iar în toate domeniile democraţiei locale sunt regrese şi restanţe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram