Gest frumos din partea unui moldovean, plecat la muncă în Italia. Un jurnalist italian a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care a emoționat mai mulți internauți, iar protagonistul acestui mesaj este chiar moldoveanul care muncește la Roma.

„Federico este un muncitor moldovean și locuiește la periferia Romei. În timp ce lucra, acesta a găsit un portmoneu și a căutat pe Facebook numele proprietarului. Anterior a încercat să îl caute printre numele înscrise pe plăcuțele de pe casele din strada respectivă, însă nu știa că proprietarul locuiește de fapt în altă zonă. Federico a făcut rost de numărul proprietarului și l-a sunat: „În portmoneu este totul, chiar și banii! Vin-o să îl iei, nu știam unde să îl las”. Moldoveanul locuiește împreună cu colegii săi într-un apartament de la periferia Romei, acolo unde m-a întâlnit cu zâmbetul pe buze. Pentru a fi sigur că portmoneul în aparține, m-a întrebat când sunt născut”, scrie jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Pentru a-l mulțumi, italianul i-a oferit un cozonac, iar în încercarea de a-l recompensa, moldoveanul a menționat că nu este cazul: „Dacă vei avea nevoie de ajutorul meu, ține-mă minte. Îmi place să lucrez!”.

La doar câteva minute după ce jurnalistul a postat acest status, în comentarii au apărut mai multe mesaje în care italienii spun că au nevoie de muncitori onești și că ar vrea să aibă numărul de contact al moldoveanului pentru a-l putea apela.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!